Klassetrin: 7. - 9. klasse

Periode: Jan.-feb. 2023
Fag: Dansk og kristendomskundskab
Lektioner: 3-8

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med eksamensoplæg
  • Elevhæfte
  • Teaterforestilling uge 4:
    • onsdag 25/1 kl. 10 og 12
    • torsdag 26/1 kl. 10 og 12

Tilmelding: 1. september 2022

Magt - ære - evighed

Magt, ære og evighed er tre kraftfulde ord, som alle er relevante kristendomsfaglige begreber. De er at finde i den to tusind år gamle kristne bøn Fadervor, og optræder også i mange af verdensreligionerne. I forløbet undersøger eleverne begreberne: Hvordan kan magt have både en for- og bagside? Hvordan kan ære være noget, der gives til andre? Og kan man overhovedet begribe evighed uden at blive helt rundtosset? Der gives inspiration til samtalerne gennem fagtekster, opgaver og øvelser med henblik på at skabe rum for elevernes refleksion. 

Med til forløbet hører en teaterforestilling, som er udviklet til dette forløb af teaterfolkene fra Carte Blanche. De gæstede Gladsaxe og Herlev for et par år siden, og lærere og elever refererer stadig til oplevelsen! Forestillingen er et sansemættet lydunivers og foregår i en af de lokale kirker. Spørgsmålet om magt, ære og evighed bliver her behandlet i et poetisk og nærværende sprog, så man efterfølgende ikke er i tvivl om, at de vedrører os alle i både små og store livssammenhænge. 

Projektet afsluttes med elevernes egen lydcollage om magt, ære og evighed. Den kan fungere som produkt ved afgangsprøven.


UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 9. august og 1. september 2023 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.


Tilmelding til undervisningsforløb
Det er gratis for lærere i Gladsaxe og Herlev kommuner at benytte et undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev. Du tilmelder din klasse ved at udfylde tilmeldingsformularen.

Tilmelding til kirkebesøg
Tilmelding til kirkebesøg aftales i forbindelse med udlevering af undervisningsmaterialet med mindre andet er angivet.

Tilmelding til workshops eller teaterforestilling
Til nogle forløb hører en workshop eller en teaterforestilling. Der kan være et begrænset antal pladser til disse. Alle undervisningstilbud kan dog gennemføres alene på baggrund af undervisningsmaterialet, hvorfor man altid kan sætte et ønsket forløb i årsplanen.

Udlevering af materialer
Undervisningsmaterialer leveres på skolen til den tilmeldte lærer i ugerne op til den forløbs-periode, der er angivet i folderen.

Persondataloven
Du kan læse mere om FSGH's persondatapolitik her.

Skal du med på lærerkursus, når musiker og forfatter Kristian Leth fortæller om Jesus-figuren? Det er den 28/8 2023. Se mere   her

TILMELDING 2023-24

 

Musiker og forfatter Kristian Leth fortæller om Jesusfiguren. Mandag den 28. august kl. 14-16 i Christianskirken i Lyngby. Det er for alle lærere.
I forbindelse med koordinering af klassens besøg i den lokale kirke, på museum el.l. må lærerens kontaktoplysninger videregives.