KLASSETRIN: 2.-3. klasse

FAG: Dansk og kristendomskundskab
PERIODE: Sept.-nov. 2024
OMFANG: 6-8 lektioner
AKTIVITETER/MATERIALER: Undre-æske, skyggeteater i klassen, elevhæfter og lærervejledning
TILMELDINGSFRIST: 20. august

Underlig fisk

Findes man ikke mere, hvis man er blevet usynlig for sin bedste ven?

Et lille hverdagsdrama tager form i fortællingen Underlig Fisk, hvor pigen Liv føler sig usynlig for sin bedste veninde, da en ny pige begynder i klassen.

Med afsæt i bogen arbejder eleverne med opgaver, der handler om at føle sig set eller overset, synlig eller usynlig, udenfor eller indenfor fællesskabet. Eleverne præsenteres desuden for den bibelske fortælling om Zakæus, der oplever, hvordan dét at blive synlig for en anden, bliver en helt ny begyndelse.

I modtager en undre-æske, der lægger op til samtale om venskab og fællesskab samt en instruktionsvideo med oplæg til skyggeteater. 

KLASSETRIN: 1.-3. klasse

FAG: Dansk, billedkunst og kristendomskundskab
PERIODE: December 2024
OMFANG: ca. 6-8 lektioner
AKTIVITETER/MATERIALER: Lågekalender, fortælling, materiale til kreative aktiviteter og lærervejledning
TILMELDINGSFRIST: 20. august

Jul i Grævlingeskoven

Jul i Grævlingeskoven er en julekalender med illustrationer af Zarah Juul, som er udviklet særligt til dette forløb. 

Hver skoledag i december måned åbner eleverne en låge i kalenderen og ser en juletradition illustreret – enten en religiøs eller en folkelig tradition.

Hver dag læses et kapitel fra den tilhørende fortælling Jul i Grævlingeskoven, som handler om Sofie og Peter, sure Postmand Mortensen og ikke mindst julemagi. I materialet findes forslag til juleaktiviteter, som hænger sammen med dagens tradition. 

Det vil være muligt at indlede hver skoledag i december med en lektion omkring julekalenderen, men man kan også vælge kun at læse fortællingen.

KLASSETRIN: 1.-3. klasse

FAG: Kristendomskundskab
PERIODE: Nov.-dec. 2024
OMFANG: 3-5 lektioner
AKTIVITETER/MATERIALER: Julevandring i den lokale kirke og lærervejledning
TILMELDINGSFRIST: 20. august

Julevandring

Tradtitionen tro inviteres elever i 1. klasse til julevandring i den lokale kirke. På vandringen bliver de skrevet i mandtal hos kejser Augustus og klædt ud som englene + hyrderne. 

Gennem sang, kunstbilleder og dramatisering stifter eleverne bekendtskab med julens fortælling og får viden om, hvorfor kristne fejrer jul. 

Forud for julevandringen modtager I et undervisningsoplæg med forslag til sange og aktiviteter i klassen. 

KLASSETRIN: 1.-3. klasse

FAG: Dansk og kristendomskundskab
PERIODE: Marts-maj 2025
OMFANG: 6-8 lektioner
AKTIVITETER/MATERIALER: Koncert i en lokal kirke med duoen Sille&Palle, elevhæfter og lærervejledning
TILMELDINGSFRIST: 20. august

Med store undrende øjne

Nattehimlen, regnbuen, vandets rislen og verdensrummets dybder. Hvordan kan alt dette findes? Forløbet Med store undrende øjne giver indskolingselever mulighed for at undre sig over livets store spørgsmål igennem ord, musik og poesi. 

I forløbet arbejder eleverne med tre nyere salmer i kombination med en sangtekst af Halfdan Rasmussen. Herved tematiseres livsfilosofiske og religionsfaglige spørgsmål med mulighed for tværfaglige samarbejder med dansk- og musikfaget. Salmer og sange er indspillet til fælles sang og arbejde i klassen, ligesom alle tilmeldte klasser inviteres til koncert med de skønne musikere Sille Grønberg og Palle Windfelt. 

Der er elevoplæg til rim-lege, fortællinger om tekstforfatterne og musikalsk arbejde med melodiernes rytmer og stemninger. Der vil ligeledes indgå en række kunstbilleder i materialet, der lægger op til samtaler i klassen om naturen, menneskelivet og de undrende spørgsmål.