Folkekirkens Skoletjeneste
Gladsaxe & Herlev
GRUNDSKOLE
Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder undervisningsforløb til grundskoler i Gladsaxe og Herlev. Forløbene tager afsæt i Fælles Mål og tilrettelægges tværfagligt mellem kristendomskundskab og en bred vifte af skolens andre fag. Et centralt element i vores tilbud er det alternative læringsrum. Vi lægger vægt på æstetiske læringsformer, hvor eleverne fx kommer på sansevandring i kirkerummet eller udtrykker sig kreativt i ord og billeder. Til hvert forløb hører en lærervejledning samt materiale til eleverne.
Alle vores forløb går på to ben, et fagligt og et dannelsesmæssigt. Vi ønsker at skabe rum for refleksion og undren i en anden kontekst end den, eleverne møder i den sædvanlige skolehverdag.
Med afsæt i teater, fortælling, musik og billedkunst inviteres eleverne ind i en samtale om, hvad det vil sige at være og blive menneske.
Lærerkurser og workshop
Kom til en spændende dag med fokus på de bibelske fortællinger og hvor du bl.a. kan møde musiker, forfatter og podcast-vært Kristian Leth som fortæller om Bibelen verdens vigtigste bog?
Alle lærere
Kom på kursus i metoden skrol, som anvendes i forløbet Fra skrot til bibelsk plot. En praksisfaglig og kreativ tilgang til at bruge leg og rollespil i undervisningen.
Indskolingslærere
Hør højskolelærer og ph.d. i teologi Christian Hjortkjær forklare, hvorfor det er godt at have skam i livet, men fatalt at have for meget. Undervejs i foredraget præsenteres undervisningsøvelser om skam.
Udskolingslærere
Indskoling 2025-26
Med afsæt i billedbogen Sallys far bander undrer og undersøger klassen i fællesskab, hvorfor bandeord på én gang er forbudte og fascinerende?
1.-3. klasse
Kom med på en spændende julerejse med de to børn Simon og Marie, som sammen med arkæologen Finn og en metaldetektor går på jagt efter julens oprindelse.
1.-3. klasse
Eleverne inviteres til julevandring i den lokale kirke, hvor de skrives i mandtal hos Kejser Augustus og klædes ud som hyrder på marken.
1.-3. klasse
Mellemtrin 2025-26
Få hænderne op af lommerne og lad tanke og ord blomstre, når Grundtvig bygger bro mellem hånd og ånd, og eleverne skal have hoved, hænder og krop i spil.
5.-6. klasse
Eleverne inviteres til at bruge deres fantasi, orienteringsevne og undren, når de selv skal udvikle labyrinter og blive klogere på labyrinter fra forskellige tider, steder, kulturer og religioner.
4.-6. klasse
Hunden er menneskets bedste ven, men hvad med malkekoen? Undren og undersøgelse af dyrevelfærd gennem naturvidenskabelige, religiøse og filosofiske briller.
4.-6. klasse
Udskoling 2025-26
En astrofysiker, en biolog og en præst inviterer eleverne til at eksperimentere og undersøge lysets betydning både naturvidenskabeligt og åndeligt.
7.-10. klasse
Påskefortællingens temaer forventning, forræderi, forbrydelse og forvandling sættes i nyt perspektiv, når unge diskuterer og reflekterer over klimakrisen.
7.-9. klasse
Kropsskam, klimaskam, instaskam... Skam er usynlig og samtidig er den overalt. Før i tiden blev skamstøtter rejst som monumenter for at udskamme folk, men hvordan ser den moderne skamstøtte ud?
7.-9. klasse