Folkekirkens Skoletjeneste
Gladsaxe & Herlev
GRUNDSKOLE
Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder undervisningsforløb til grundskoler i Gladsaxe og Herlev. Forløbene tager afsæt i Fælles Mål og tilrettelægges tværfagligt mellem kristendomskundskab og en bred vifte af skolens andre fag. Et centralt element i vores tilbud er det alternative læringsrum. Vi lægger vægt på æstetiske læringsformer, hvor eleverne fx kommer på sansevandring i kirkerummet eller udtrykker sig kreativt i ord og billeder.
Alle vores forløb går på to ben, et fagligt og et dannelsesmæssigt. Vi ønsker at skabe rum for refleksion og undren i en anden kontekst end den, eleverne møder i den sædvanlige skolehverdag.
Med afsæt i teater, fortælling, musik og billedkunst inviteres eleverne ind i en samtale om, hvad det vil sige at være og blive menneske.
Jesus er måske verdenshistoriens største brand! Forløbet sætter spot på historiske og nutidige billeder af Jesus - fra evangelierne til nye tv-serier.
7.-9. klasse
Sæt stikket i opladeren og bliv klogere på Grundtvig og begrebet ÅND. Hvordan kan ånd være som et trådløst internet mellem mennesker?
7.-9. klasse
En poetisk adventskalender, der lægger op til samtaler om håb og forventning, hvor eleverne laver kræmmerhuse med ord og begreber.
7.-9. klasse

Hvad fortæller rejse-metaforen om det, at være menneske? Eleverne går en podwalk og arbejder med Israelitternes vandring i ørkenen.
7.-9. klasse
Her møder I en dreng, der øver sig i at se verden og Bibelen med forskellige briller. Det samme skal eleverne, bl.a. via "brillefodbold" og leg med ord.
5.-6. klasse
Med afsæt i Kim Fupz' bog Paradis skal eleverne arbejde med paradis-forestillinger. De laver collager og ser en fantastisk dukketeater-forestilling.
4.-6. klasse
Hvad har kirkerummet oplevet? Gå på jagt i den lokale kirkes historie, ritualer, inventar og skjulte skatte og lav kreative produkter i klassen.
4.-6. klasse
Hvorfor er det nu lige, vi har påskeferie? Eleverne arbejder med kunstbilleder og bibelfortællinger, når det handler om kirkens vigtigste højtid.
3.-6. klasse
Eleverne følger vandets vej i naturen og arbejder med bibelske fortællinger om vand, bl.a. sammen med en naturvejleder og på et sansebesøg.
3.-4. klasse
Eleverne inviteres til julevandring i den lokale kirke, hvor de klædes ud som hyrder på marken og skrives i mandtal hos Kejser Augustus.
1.-3. klasse
Vi inviterer til lærerkursus for ALLE interesserede lærere. Det skal handle om Jesus-figuren i de fire evangelier. Det er forfatter og musiker Kristian Leth der med stort vid og mange nuancer udfolder, hvordan Jesus-figuren hele tiden bliver formet i en forhandling mellem bibelteksten og den nutid, vi lever i.
Lærerkursus Mandag den 28. august