GRUNDSKOLE

Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder undervisningsforløb til grundskoler i Gladsaxe og Herlev. Forløbene tager afsæt i Fælles Mål og tilrettelægges tværfagligt mellem kristendomskundskab og en bred vifte af skolens andre fag. Et centralt element i vores tilbud er det alternative læringsrum. Vi lægger vægt på æstetiske læringsformer, hvor eleverne fx kommer på sansevandring i kirkerummet eller udtrykker sig kreativt i ord og billeder.

Alle vores forløb går på to ben, et fagligt og et dannelsesmæssigt. Vi ønsker at skabe rum for refleksion og undren i en anden kontekst end den, eleverne møder i den sædvanlige skolehverdag.
Med afsæt i teater, fortælling, musik og billedkunst inviteres eleverne ind i en samtale om, hvad det vil sige at være og blive menneske.

 


Forløb 2023-2024

Jesus er måske verdenshistoriens største brand! Forløbet sætter spot på historiske og nutidige billeder af Jesus - fra evangelierne til nye tv-serier.   

7.-9. klasse

Sæt stikket i opladeren og bliv klogere på Grundtvig og begrebet ÅND. Hvordan kan ånd være som et trådløst internet mellem mennesker?   

7.-9. klasse

En poetisk adventskalender, der lægger op til samtaler om håb og forventning, hvor eleverne laver kræmmerhuse med ord og begreber. 

7.-9. klasse

Kan ord og guld lime tilværelsen sammen, når den går i tusind stykker? Tag klassen med på kunst- og skriveworkshop om det knuste. 

7.-9. klasse

Hvad fortæller rejse-metaforen om det, at være menneske? Eleverne går en podwalk og arbejder med Israelitternes vandring i ørkenen.

7.-9. klasse

Her møder I en dreng, der øver sig i at se verden og Bibelen med forskellige briller. Det samme skal eleverne, bl.a. via "brillefodbold" og leg med ord.

5.-6. klasse

Med afsæt i Kim Fupz' bog Paradis skal eleverne arbejde med paradis-forestillinger. De laver collager og ser en fantastisk dukketeater-forestilling.

4.-6. klasse

Der dufter af hindbærbrus, røg og appelsiner i novellen Kolde fødder, og i Bibelens fortælling er julen heller ikke prangende. Hvad er vigtigt i højtiden?

5.-7. klasse

Hvad har kirkerummet oplevet? Gå på jagt i den lokale kirkes historie, ritualer, inventar og skjulte skatte og lav kreative produkter i klassen. 

4.-6. klasse

Hvorfor er det nu lige, vi har påskeferie? Eleverne arbejder med kunstbilleder og bibelfortællinger, når det handler om kirkens vigtigste højtid.

3.-6. klasse

Eleverne følger vandets vej i naturen og arbejder med bibelske fortællinger om vand, bl.a. sammen med en naturvejleder og på et sansebesøg.

3.-4. klasse

Der kommer luft gennem lungerne og poetiske ord i munden, når eleverne leger med rim og rytme og synger med på kendte Ingemann-salmer.

1.-3. klasse

Eleverne inviteres til julevandring i den lokale kirke, hvor de klædes ud som hyrder på marken og skrives i mandtal hos Kejser Augustus. 

1.-3. klasse

Fastelavn er udklædning og ballade, men det er også indledning til fasten, der engang var fyldt med ro og stilhed - hvor finder vi ro i dag?

1.-3. klasse