Klassetrin: 1.-2 klasse

Periode: Marts-maj

Fag: Natur/teknik, kristendomskundskab, dansk og billedkunst.

Lektioner: 10 + workshop

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med opgaver til dansk, Natur/ teknik og billedkunst

  • Workshop med naturvejleder

  • Kirkebesøg

Tilmelding: 1. september 2022

Fisk

I dette forløb sætter vi flere sanser i spil når der skal laves kreative produkter, lyttes til historier og undersøges fisk sammen med en naturvejleder. Fokus i projektet er rettet både mod fisken som kristent symbol

og som naturfagligt fænomen.

Fisken er gennem årtusinder blevet brugt som symbol i forskellige religioner. Den har repræsenteret guddomme, frugtbarhed og genfødsel. I det 1. århundrede tog de kristne fisken til sig som symbol.

Hvorfor mon de gjorde det, og hvor møder vi fisken i Det Nye Testamente?

Gennem forløbet vil eleverne høre fortællingerne om Jonas og hvalfisken, Peters fiskefangst, Bespisningen af de 5000 mennesker, samt om disciplene som Jesus kaldte menneske-fiskere.

Derudover skal de arbejde med fisken som hvirveldyr og lære om fiskens anatomi. Vi lægger op til at I sammen med en naturvejleder skal de undersøge fisken både udenpå og indeni!

Som afslutning på projektet kan der udarbejdes både 2- og 3-dimensionelle værker i billedkunst, f.eks. Jonas og hvalen og forskellige former for fisketryk


UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 9. august og 1. september 2023 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.


Tilmelding til undervisningsforløb
Det er gratis for lærere i Gladsaxe og Herlev kommuner at benytte et undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev. Du tilmelder din klasse ved at udfylde tilmeldingsformularen.

Tilmelding til kirkebesøg
Tilmelding til kirkebesøg aftales i forbindelse med udlevering af undervisningsmaterialet med mindre andet er angivet.

Tilmelding til workshops eller teaterforestilling
Til nogle forløb hører en workshop eller en teaterforestilling. Der kan være et begrænset antal pladser til disse. Alle undervisningstilbud kan dog gennemføres alene på baggrund af undervisningsmaterialet, hvorfor man altid kan sætte et ønsket forløb i årsplanen.

Udlevering af materialer
Undervisningsmaterialer leveres på skolen til den tilmeldte lærer i ugerne op til den forløbs-periode, der er angivet i folderen.

Persondataloven
Du kan læse mere om FSGH's persondatapolitik her.

TILMELDING 2023-24

 

I forbindelse med koordinering af klassens besøg i den lokale kirke, på museum el.l. må lærerens kontaktoplysninger videregives.