Klassetrin: 4.-6. klasse

Periode: Feb.-april

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 5-15

Kuppelbesøg: 60 min.

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Hjemmeside
  • Kuppelbesøg

Tilmelding: 3. august 2022

Hvælvingens hemmeligheder

Hjælp dine elever med at afsløre kalkmaleriernes hemmeligheder og giv dem et overblik over sammenhængen mellem de centrale fortællinger i Bibelen. Hvorfor kaldes Jesus for ”den 2. Adam” og hvad betyder ord, offring og aftale i Det Gamle og Det Nye Testamente?

Med en kort nyproduceret film, hvor kalkmalerierne vha. animation bliver gjort levende, vil eleverne få spundet tråde mellem Bibelens fortællinger. Vi inviterer klasserne til at se filmen i en særlig kuppel opsat i en af de lokale kirker. Her kommer eleverne til at ligge under de hemmelighedsfulde hvælvinger og få en helt særlig filmoplevelse med tilknyttede aktiviteter.

I undervisningsmaterialet udfoldes filmens historier og pointer: Først introduceres overordnet til kalkmalerier og deres samtid. Dernæst kan der dykkes ned i fordybelsesområder om Bibelens kronologi, udvalgte bibelhistorier og afkodningen af kalkmaleriernes billedsprog.

Afslutningsvist skaber eleverne deres egen film. Forløbet kan afvikles i et stræk, men fordybelsesområderne kan også bruges som særskilte undervisningsforløb.


 

UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 3. august og 1. september 2022 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.

TILMELDING 2022-23