Klassetrin: 7.-9. klasse

Periode: Hele året

Fag: Dansk og kristendomskundskab

Lektioner: 10-12

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med eksamensoplæg
  • Elevhæfte til kreativ skrivning
  • Hjemmeside
  • Kirkebesøg

Tilmelding: 1. september 2022

(U)tilstrækkelig

No prize for second best! Don’t try – Do! Be awesome, be fierce, be YOU!

Ovenstående udsagn findes i forskellige varianter overalt: På væggen i det lokale fitnesscenter, som hashtags på Instagram og trykt på alt fra termokopper til underbukser. Hensigten med udsagnene er at motivere den, der ser på dem til at yde det bedste. Men hvad nu, hvis udsagnene i stedet bliver en evig påmindelse om aldrig at være god nok?

Med afsæt i højskolelærer og teolog Christian Hjortkjærs bog Utilstrækkelig, religiøse og skønlitterære tekster, lyrik samt kunstbilleder skal eleverne arbejde med begreberne forbud, påbud og idealer. Hvordan bliver disse fortolket i samfundet, i kunsten, i litteraturen og i religionerne?

Med inspiration fra forumteatrets øvelser og kreativ skrivning udfordres eleverne til at stoppe op og tænke over, hvad de forskellige påbud kræver af dem, hvem der er afsenderen, og hvad de egentlig selv kan og vil tage ansvar for.

I forbindelse med projektet tilbydes et kirkebesøg, hvor eleverne arbejder med “loven” i Det Gamle Testamente og med “Det dobbelte kærlighedsbud” i Det Nye Testamente.


UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 9. august og 1. september 2023 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.


Tilmelding til undervisningsforløb
Det er gratis for lærere i Gladsaxe og Herlev kommuner at benytte et undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev. Du tilmelder din klasse ved at udfylde tilmeldingsformularen.

Tilmelding til kirkebesøg
Tilmelding til kirkebesøg aftales i forbindelse med udlevering af undervisningsmaterialet med mindre andet er angivet.

Tilmelding til workshops eller teaterforestilling
Til nogle forløb hører en workshop eller en teaterforestilling. Der kan være et begrænset antal pladser til disse. Alle undervisningstilbud kan dog gennemføres alene på baggrund af undervisningsmaterialet, hvorfor man altid kan sætte et ønsket forløb i årsplanen.

Udlevering af materialer
Undervisningsmaterialer leveres på skolen til den tilmeldte lærer i ugerne op til den forløbs-periode, der er angivet i folderen.

Persondataloven
Du kan læse mere om FSGH's persondatapolitik her.

TILMELDING 2023-24

 

I forbindelse med koordinering af klassens besøg i den lokale kirke, på museum el.l. må lærerens kontaktoplysninger videregives.