Klassetrin: 4.-6. klasse

Periode: December

Fag: Billedkunst og kristendomskundskab

Lektioner: 6-12

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Nyskrevet julefortælling
  • Plakat med motiver af Henry Heerup
  • Julepose med materialer

Tilmelding: 1. september 2022

Julens fortælling

Der er lagt op til både krea-hygge og faglighed når I tilmelder jer vores årlige juleforløb for mellemtrinet. I år tager vi afsæt i Henry Heerups enkle og farverige gengivelser af ”Den lille familie” julenat. Hans syn på mennesket, nærheden og samhørigheden lyser ud af billederne. Med motiverne er der anledning til at tale om, hvad nære relationer til andre mennesker betyder for os – også i denne søde juletid.

Billederne akkompagneres af en nyskrevet julefortælling om Gud, der til englenes skræk og rædsel, kaster sig ud over skyen den første julenat. Fra fortællingen trækkes spor til et menneske, der oplever nye sider af julen, da hun farer vild og falder ned i en tidsportal!

Forløbet kan afvikles som det passer ind i jeres undervisning, hvad enten I vælger at komprimere arbejdet til en enkelt juledag, eller I ønsker at fordybe jer i materialet over flere decemberdage.

Der er oplæg til kreative produkter, inspireret af Heerups billedunivers: Smukke stjerner, julekort og anderledes julehjerter med dyrene fra stalden. Der medfølger video-instruktion til produkterne, og vi håber at I vil kaste jer ud i de flotte udtryk.

Julepose med forløbsbeskrivelse og materialer sendes ud til skolerne i slutningen af november.

© Henry Heerup / VISDA


 

UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 3. august og 1. september 2022 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.

TILMELDING 2022-23