Klassetrin: 4.-6. klasse

Periode: December

Fag: Billedkunst og kristendomskundskab

Lektioner: 6-12

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Nyskrevet julefortælling
  • Plakat med motiver af Henry Heerup
  • Julepose med materialer

Tilmelding: 1. september 2022

Julens fortælling

Der er lagt op til både krea-hygge og faglighed når I tilmelder jer vores årlige juleforløb for mellemtrinet. I år tager vi afsæt i Henry Heerups enkle og farverige gengivelser af ”Den lille familie” julenat. Hans syn på mennesket, nærheden og samhørigheden lyser ud af billederne. Med motiverne er der anledning til at tale om, hvad nære relationer til andre mennesker betyder for os – også i denne søde juletid.

Billederne akkompagneres af en nyskrevet julefortælling om Gud, der til englenes skræk og rædsel, kaster sig ud over skyen den første julenat. Fra fortællingen trækkes spor til et menneske, der oplever nye sider af julen, da hun farer vild og falder ned i en tidsportal!

Forløbet kan afvikles som det passer ind i jeres undervisning, hvad enten I vælger at komprimere arbejdet til en enkelt juledag, eller I ønsker at fordybe jer i materialet over flere decemberdage.

Der er oplæg til kreative produkter, inspireret af Heerups billedunivers: Smukke stjerner, julekort og anderledes julehjerter med dyrene fra stalden. Der medfølger video-instruktion til produkterne, og vi håber at I vil kaste jer ud i de flotte udtryk.

Julepose med forløbsbeskrivelse og materialer sendes ud til skolerne i slutningen af november.

© Henry Heerup / VISDA


UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 9. august og 1. september 2023 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.


Tilmelding til undervisningsforløb
Det er gratis for lærere i Gladsaxe og Herlev kommuner at benytte et undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev. Du tilmelder din klasse ved at udfylde tilmeldingsformularen.

Tilmelding til kirkebesøg
Tilmelding til kirkebesøg aftales i forbindelse med udlevering af undervisningsmaterialet med mindre andet er angivet.

Tilmelding til workshops eller teaterforestilling
Til nogle forløb hører en workshop eller en teaterforestilling. Der kan være et begrænset antal pladser til disse. Alle undervisningstilbud kan dog gennemføres alene på baggrund af undervisningsmaterialet, hvorfor man altid kan sætte et ønsket forløb i årsplanen.

Udlevering af materialer
Undervisningsmaterialer leveres på skolen til den tilmeldte lærer i ugerne op til den forløbs-periode, der er angivet i folderen.

Persondataloven
Du kan læse mere om FSGH's persondatapolitik her.

TILMELDING 2023-24

 

I forbindelse med koordinering af klassens besøg i den lokale kirke, på museum el.l. må lærerens kontaktoplysninger videregives.