Klassetrin: 3.-5. klasse

Periode: Okt.-nov.

Fag: Kristendomskundskab, historie, håndværk&design og billedkunst

Lektioner: 6-12

Projektet indeholder:

  • Hjemmeside
  • Kirkebesøg
  • Ideer til kreative
  • produkter

Tilmelding: 3. august 2021

Kirker i din by

I Herlevs gamle middelalderkirke ridder skt. Jørgen over kirkeloftet og stikker lansen i dragens hals. I Buddinge har keramiker Tue Poulsen udsmykket altervæggen med symboler i et moderne relief. I Bagsværd kirke kan man opleve smukke tekstiler og et hvælvet loft hvor arkitekt Jørn Utzon har ladet sig inspirere af skyformationer.

I dette forløb arbejdes der med kirken som rum. Kirkerne er en del af bybilledet, men hvad er rummenes stemning, funktion og historie? Vi sætter spot på kirkerne i Bagsværd, Buddinge og Herlev og eleverne går på opdagelse i et eller flere af rummene. Sanserne sættes i spil når arkitekturen opleves og opmærksomheden rettes mod inventar og detaljer.

Afhængig af hvilket af de tre kirkerum I besøger, vil man f.eks. kunne undersøge, hvad lokalhistoriske spor kan fortælle om fortiden, hvorledes kirkerummene gør brug af symboler og billedsproglige udtryk, samt hvilken betydning arkitekturen har for bygningers form og funktion.

Til forløbet er knyttet en hjemmeside, dels med kirkernes lokalhistorie, og dels med fortællinger og fotos af det eleverne møder på kirkebesøget. Derudover vil der være forslag til praktiske opgaver og kreative produkter.


 

UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 3. august og 1. september 2022 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.

TILMELDING 2022-23