Juleposen 2021

Julen 2021 nærmer sig. Vi lægger op til at der bliver julehygget, julepyntet og talt om, hvad det vil sige at være vis, hvem de vise mænd fra øst var og hvilke konger de mødte på deres rejse.

I årets juleforløb har vi ladet os inspirerer af forfatter Sara Nørholm og illustrator Lars Vegas' vildt flotte fortællende billede om de tre mænd, der så stjernen, fulgte den og mødte kong Herodes og barnet i stalden. Herodes var villig til at gå langt for ikke at miste sin magt mens barnet vendte fortællingen om magt på hovedet.

Projektet åbner for spørgsmålet om, hvad visdom og magt er. Samt for en snak om traditioner rundt om i verden i forbindelse med fejring af helligtrekongersaften den 5. januar. 

Hver tilmeldt klasse modtager en pose med en alternativ og ret stor undervisningsfolder, uddrag af Johannes Møllehaves humoristiske langdigt og kreating til elevernes egne vismænd. 

Se filmene nedenfor

Denne folder ligger i juleposen.

Obs: Til det kreative produkt skal læreren selv sørge for limpistoler, limstifte, sakse og supplere med naturgenstande som pinde, sten og kogler.

Nedenfor ses Anne Rosenskjolds film, hvor man finder inspiration til at bygge sin egen vismand.