Klassetrin: 1.- 3. klasse

Periode: Aug.-okt.

Fag: Kristendomskundskab, dansk og musik

Lektioner: 6-10

Koncert i lokale kirker: 26/9, 27/9, 28/9 kl. 10 og 11.30

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med højtlæsningstekster og baggrundsstof
  • Elevhæfte
  • Musikfiler til salmerne
  • Afsluttende koncert

Tilmelding: 1. September 2022

Fuglen har rede

Fuglen har rede og ræven har grav, sneglen bær huset på ryggen. Sådan begynder en af N.F.S. Grundtvigs salmer. Hans digtning indeholder ord omnatur og mange forskellige dyr. I dette projekt er fuglen i fokus! Eleverne arbejder med de poetiske billeder, der knytter sig til fuglen i Grundtvigs salmeunivers: den svævende, den ubekymrede, den legende, den frie fugl.

Målet er, at eleverne kan udtrykke sig om, hvad fugle-metaforen kan betyde, samt at de kan synge og fortælle om naturens fugle. I elevhæftet leges der med fuglefigurer, fortællinger og oplevelser i naturen. Musikalsk lærer eleverne fire salmemelodier at kende, og desuden får de en introduktion til Grundtvig, og viden om salmen som genre.

De tilmeldte klasser inviteres til en skøn koncert, hvor de både skal slå ørerne ud, men også ventilere lungerne, når de synger med på udvalgte vers, som de har øvet sig på i klasserne. Musikerne Sille Grønberg og Palle Windfelt har stor interesse for salmernes sprog og fortællinger, og de har en fantastik evne til at inddrage eleverne i den musikalske poesi. Tilmeldte klasser modtager lydfiler, indspillet af Sille og Palle, som I kan bruge som hjælp når I øver salmerne. 

Salmerne er: Lille Guds barn, Nu falmer skoven, Alt hvad som fuglevinger fik og Fuglen har rede og ræven har grav.

Illustration: Rikke Ahm


UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 9. august og 1. september 2023 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.


Tilmelding til undervisningsforløb
Det er gratis for lærere i Gladsaxe og Herlev kommuner at benytte et undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev. Du tilmelder din klasse ved at udfylde tilmeldingsformularen.

Tilmelding til kirkebesøg
Tilmelding til kirkebesøg aftales i forbindelse med udlevering af undervisningsmaterialet med mindre andet er angivet.

Tilmelding til workshops eller teaterforestilling
Til nogle forløb hører en workshop eller en teaterforestilling. Der kan være et begrænset antal pladser til disse. Alle undervisningstilbud kan dog gennemføres alene på baggrund af undervisningsmaterialet, hvorfor man altid kan sætte et ønsket forløb i årsplanen.

Udlevering af materialer
Undervisningsmaterialer leveres på skolen til den tilmeldte lærer i ugerne op til den forløbs-periode, der er angivet i folderen.

Persondataloven
Du kan læse mere om FSGH's persondatapolitik her.

TILMELDING 2023-24

 

I forbindelse med koordinering af klassens besøg i den lokale kirke, på museum el.l. må lærerens kontaktoplysninger videregives.