Klassetrin: 7.- 9. klasse

Periode: Hele året

Fag: Historie og kristendomskundskab

Lektioner: 3-6

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning
  • Kirkebesøg

Tilmelding: 1. september 2022

Ansigt til ansigt

Stå ansigt til ansigt med historien i Herlev Kirke. Her er udviklingen i Danmarks historie synlig gennem genstande, rum og fortalte kilderKom på sporet af de lange linjer fra middelalder over reformation, renæssance, oplysningstid, demokratiets indførsel og til nu.

Eleverne inviteres på en genstands-jagt hvor de, gennem mødet med de fysiske kilder, leder efter den store historie i den lokale kirke. Via arbejdsark, kort og plancher finder eleverne historiske genstande med tilhørende opgaver. Desuden vil QR-koder ved brug af mobiltelefoner åbne op for fortællekilder fra fortiden.

Gennem arbejdet får eleverne viden om dansk historie og kristendommens udvikling. Opgaverne træner eleverne i mundtligt at udtrykke sig om historiske begivenheders påvirkning af både det lokale og det nationale.

Forløbet kan bestå udelukkende af et kirkebesøg med de tilhørende opgaver, men kan også knytte an til et tværfagligt forløb om Danmarks og kristendommens historie.


UDFYLDNING AF TILMELDINGSFORMULAR

  • Udfyld én tilmelding pr. forløb

  • Der kan godt tilmeldes flere klasser på en formular

  • Tilmeldingsfristerne er: 9. august og 1. september 2023 

Klik på billedet ovenfor for at se vores årskatalog med beskrivelser af alle forløb til grundskolen.


Tilmelding til undervisningsforløb
Det er gratis for lærere i Gladsaxe og Herlev kommuner at benytte et undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Gladsaxe og Herlev. Du tilmelder din klasse ved at udfylde tilmeldingsformularen.

Tilmelding til kirkebesøg
Tilmelding til kirkebesøg aftales i forbindelse med udlevering af undervisningsmaterialet med mindre andet er angivet.

Tilmelding til workshops eller teaterforestilling
Til nogle forløb hører en workshop eller en teaterforestilling. Der kan være et begrænset antal pladser til disse. Alle undervisningstilbud kan dog gennemføres alene på baggrund af undervisningsmaterialet, hvorfor man altid kan sætte et ønsket forløb i årsplanen.

Udlevering af materialer
Undervisningsmaterialer leveres på skolen til den tilmeldte lærer i ugerne op til den forløbs-periode, der er angivet i folderen.

Persondataloven
Du kan læse mere om FSGH's persondatapolitik her.

Skal du med på lærerkursus, når musiker og forfatter Kristian Leth fortæller om Jesus-figuren? Det er den 28/8 2023. Se mere   her

TILMELDING 2023-24

 

Musiker og forfatter Kristian Leth fortæller om Jesusfiguren. Mandag den 28. august kl. 14-16 i Christianskirken i Lyngby. Det er for alle lærere.
I forbindelse med koordinering af klassens besøg i den lokale kirke, på museum el.l. må lærerens kontaktoplysninger videregives.